«

»

jan 20

Voorkom zadelpijn; Doe een zadelmeting bij De Fietsspecialist Laren

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Wat is zadelpijn en hoe voorkom je dit?

Veel fietsers hebben last van zadelpijn. Soms zelfs zo erg dat ze het fietsen voorgoed voor gezien houden. Door een verkeerd zadel – bijvoorbeeld te smal of te zacht – worden zenuwen en pezen rondom de zitbotten belast. Dan kunnen deze afknellen en dat veroorzaakt zadelpijn. Kies daarom een fietszadel dat bij u past. Ook de stand van het zadel is belangrijk, zodat u precies op de twee zitbotten zit. De druk zit hierdoor op de juiste plek. Met een goed passend zadel fietst u gegarandeerd zonder zadelpijn. Hoe lang de rit ook duurt!

Welk zadel heeft u nodig?

Dat is onder andere afhankelijk de afstand tussen uw twee zitbeenderen. Dat zijn de twee onderste botten van het bekken. Met De Fietsspecialist Laren zadelmeting kunnen wij u adviseren over het zadel dat het beste bij u past.

Hoe wordt u opgemeten? Gewoon even zitten

Met de De Fietsspecialist Laren zadelmeting worden de drukpunten van uw zitvlak opgemeten. Voor de meting gaat u op een speciale stoel zitten. Er ontstaat dan een afdruk van uw zitbeenderen. De fietsspecialist meet nauwkeurig de afstand tussen de zitbeenderenVervolgens krijgt u een advies over welk type zadel en welke maat het beste bij u passen.    

Soorten fietszadels

De Fietsspecialist Laren kan op basis van het advies precies vertellen welk zadel geschikt is. In het algemeen geldt dat frequente fietsers de meeste baat hebben bij een harder zadel, terwijl iemand die af en toe fietst beter een iets zachter zadel kan nemen. Belangrijk is ook de neus van het zadel. Een verlaagde neus geeft extra comfort en voorkomt hinderlijke druk in het kruis (bij mannen) of rond het schaambeen (bij vrouwen).

Laat uw zadel goed afstellen

Maar met alleen een goed zadel bent u er nog niet. Ook belangrijk is een goede afstelling van het zadel; op de juiste hoogte, wat meer naar voren of naar achteren en eventueel wat gekanteld. Daar zorgt De Fietsspecialist Laren vakman natuurlijk voor.
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×